Протестиращи обсадиха Съюза на архитектите - Йовчев бил вътре

Протестиращи обсадиха Съюза на архитектите - Йовчев бил вътре
"Елате пред Клуба на архитектите на ул. Кракра да посрещнем заедно Йовчев! Идва много полиция!", пишат "Ранобудните студенти" във „Фейсбук“. Снимка: news.delicatering.bg
A A+ A++ A

Протестиращи са блокирали улиците около сградата на Съюза на архитектите в центъра на София, където в заведение се предполага, че е министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предава БНР.

В района има засилено полицейско присъствие.

Едната от блокадите на протестиращите е на кръстовището на улиците „Кракра” и „Шипка”.

Причината за демонстрациите е, че вътрешният министър Цветлин Йовчев, а според някои от протестиращите и депутатът от ДПС Йордан Цонев, се намират в сградата на Съюза на архитектите, където има заведение.

Протестиращите решили да се отправят към сградата минути, след като приключил съботния протест пред Народното събрание.

Не е ясно откъде е дошла информацията, че министър Йовчев е в конкретното заведение.

Някои от протестиращите успели да влязат в двора на заведението, но съвсем скоро там пристигнала полиция и жандармерия, които в момента са отцепили цялото протежение на улица „Кракра” пред сградата на Съюза на архитектите.

Протестиращите се опитали да блокират улицата, сядайки по земята, но полиция не им позволила.

Към момента кръстовището на ул. „Кракра” и ул. „Шипка” е отворено за движение, а протестиращите са изтласкани на четирите тротоара на малки групички като пред всяка има плътен полицейски кордон.

Няма информация дали вътрешният министър и в момента продължава да се намира в заведението, но протестиращите, твърдят, че той е вътре, и са категорични, че няма да си тръгнат, докато министър Йовчев не излезе и не отговори на няколко техни въпроса.

По-рано „Ранобудните студенти“ призоваха привържениците си във „Фейсбук“ да се съберат пред Клуба на архитекта на ул. "Кракра" в столицата, където, по тяхна информация, е вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев.

"Елате пред Клуба на архитектите на ул. Кракра да посрещнем заедно Йовчев! Идва много полиция!", пишат "Ранобудните студенти" във „Фейсбук“.

#протест #София #правителство #Цветлин Йовчев #Съюз на архитектите #ранобудните студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници