Горящи факли по парламента

Горящи факли по парламента
Жандармерията призова събралите се на площада да спазват обществения ред, след като демонстрантите хвърлиха незагасените си факли по сградата на Народното събрание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестиращи с искания за оставка на правителството хвърлят горящи факли по сградата на парламента, предава „Фокус”.

Участниците в демонстрацията преминаха разстоянието от Министерски съвет до Народното събрание, като за кратко блокираха движението на кръстовището на ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Цар Освободител”.

Представители на „Ранобудните студенти” носеха запалени факли, а напрежението на протеста се засили, когато протестиращите започнаха да ритат огражданията пред парламента.

Жандармерията призова събралите се на площада да спазват обществения ред, след като демонстрантите хвърлиха незагасените си факли по сградата на Народното събрание.

На място има Пожарна кола, а пожарникарите гасят горящите факли.

Движението е блокирано единствено пред Народното събрание.

Събралите се скандират „оставка”, свирят със свирки, вувозели, бият на барабани и носят български знамена и на Европейския съюз.

Университетските преподаватели са застанали пред паметника на Цар Освободител и държат голям плакат , на който пише, „Университетските преподаватели призовават – СЪБУДЕТЕ СЕ”.

В района има засилено полицейско присъствие.

#протест #правителство #"Ранобудните студенти" #"Оставка"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници