Няма потвърдена информация за опасност от атентат, уверява Светлозар Лазаров

Няма потвърдена информация за опасност от атентат, уверява Светлозар Лазаров
„Заради туристическия сезон служителите обикалят от хотел на хотел, като по този начин се вземат мерки за сигурност“, отбеляза главен комисар Лазаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Няма потвърдена информация към момента за пряка заплаха за извършване на терористичен акт“, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

На въпрос за осемте души, подозирани във връзки с терористични групировки, и вярно ли е, че има още двама такива, Лазаров отговори: „Тези, за които се смята, че имат съпричастност, съвместно с колегите от ДАНС вземаме мерки и ги извеждаме от страната. А и вече не ги допускаме, както виждате – затова мисля, че нещата са под контрол“.

Лазаров посочи, че работата на МВР е да бъде там, където е необходимо.

„Заради туристическия сезон служителите обикалят от хотел на хотел, като по този начин се вземат мерки за сигурност“, отбеляза той.

„От момента, в който имаме терористичен акт, извършен на наша територия – ние имаме изменена среда за сигурност, имаме повишен риск от тероризъм и това може да бъде обяснено с всички методики за анализ на риска“, коментира Лазаров.

По думите му основната тежест при анализ на заплаха от терористичен акт е дали на тази територия е извършван такъв.

„Ако имаме извършен терористичен акт, по всички правила за изследване на риска имаме повишена и изменена среда за сигурност. Оттук нататък ние като служби вземаме всички мерки“, увери главният секретар на МВР, предава „Фокус“.

#атентат #терористичен акт #България #заплаха #Светлозар Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници