Епископ Игнатий: Правителството стои зад митрополит Николай

Епископ Игнатий: Правителството стои зад митрополит Николай
Според Игнатий зад дядо Николай стои мощно лоби. Снимка: www.bnews.bg
A A+ A++ A

„Правителството стои зад митрополит Николай (последните две правителства). Зад него стоят тези хора, които не са в политиката, но държат голяма част от капитала в България. Неговият баща е шефът на охраната на Тодор Живков. Цялата църква знае, че зад него има мощно лоби“.

С тези признания епископ Игнатий коментира по бТВ в събота ситуацията в българската църква.

„Допускам, че тези епископи (Борис и Григорий), които имат сериозни канонични нарушения, по един или друг начин са станали близки до Светия синод посредством митрополит Николай“, допълва още Игнатий ден преди изборите за Варненски митрополит.

„Това е така, тъй като амбицията на всеки митрополит е да стане патриарх, а това се случва с възможно най-много гласове на митрополити. Ако пловдивският митрополит Николай наложи епископ Борис за Варненски митрополит, печели гласа му за следващи избори за патриарх“, обясни още епископът.

„Митрополит Николай наложи със сила митрополит Кирил да бъде толкова набързо погребан. Основните версии са две - едната е, че някой му се е обадил по телефона и го е помолил за това (което е по-вероятно, за да се прикрие убийството), и втората - че самият митрополит Николай е съпричастен към убийството, но аз не искам да допускам това в съзнанието си“, каза Игнатий.

#епископ Игнатий #Тодор Живков #митрополит Николай #митрополит Кирил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници