Глобиха полицай, измъчвал арестант с електрошок

Глобиха полицай, измъчвал арестант с електрошок
Гл. инспектор Илиян Илиев, който по-късно е повишен до началник на "Борба с организираната престъпност" в Ямбол, през 2008 гл, откогато датира случаят, е шеф на "Престъпления против личността" в сектор "Криминална полиция" в града. Снимка: "България днес
A A+ A++ A

Полицай беше осъден, защото изтръгнал показания с електрошок, съобщава "България Днес".

Гл. инспектор Илиян Илиев, който по-късно е повишен до началник на "Борба с организираната престъпност" в Ямбол, през 2008 гл, откогато датира случаят, е шеф на "Престъпления против личността" в сектор "Криминална полиция" в града.

Той ръководил оперативната група, която разследвала убийство, извършено в село Борисово. Около обяд на 27 юли 2008 г. в дома му е открит разстрелян 63-годишният Иван Генчев. Убит е с 4 куршума в главата и два в гърдите. Генчев е лежал дълго време по затвори. Повечето местни обаче го харесват, защото бил единственият, който се опълчвал на тамошните бабаити, разпореждайки се като феодали в Борисово.

Групата на гл. инспектор Илиян Илиев бързо стига до заподозрян и го задържа още на 27 юли вечерта. Започват разпити. На 31 август Илиев разговаря със заподозрения Николай Георгиев. През цялото време някой от колегите на Илиев също присъства. Георгиев казва, че ще потвърди показанията си пред съдия. Преди срещата с него се вижда с адвокатите си, след което заявява, че е бил бит от полицаите. Пред съдията се отказва от показанията си.

На следващия ден в кабинета на началника на Съдебна медицина в Ямбол е направен преглед на Георгиев. Открити са кръвонасядане на кожата със синкаво-червеникав цвят и "множество дребни точковидни образувания с кафеникав цвят, завехнали, лющещи се, на места с големината на маково зърно, без оток и зачервяване". Заключението е, че уврежданията са поне отпреди 2-3 дни. Същия ден заподозреният е освободен. На 4 септември сам отива при съдебен лекар в Сливен, който написва заключение, че раничките са от електрошок.

Илиев бе оправдан от съда за нанасяне на телесна повреда заради изтичане на давността, но трябва да плати на ищеца 5 хил. лв. за претърпени щети, както и 6500 лв. за съдебни разходи.

#Илиян Илиев #Ямбол #Илиев #Сливен #Иван Генчев #Николай Георгиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници