Застраховат Народното събрание от летящите домати

Застраховат Народното събрание от летящите домати
НС се застрахова срещу полетелите към сградата домати. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Застраховат сградата на парламента срещу протестиращите, които хвърлят яйца и домати. Чрез обществена поръчка в момента се търси застраховател, който да покрива рискове като безредици, стачки и бунтове. Ценовите оферти са били отворени в петък и до дни ще стане ясно колко струва рискът от граждански вълнения, насочени срещу Народното събрание.

Пред Нова ТВ председателят на Народното събрание обясни, че само така рисковете няма да се плащат от джоба на данъкоплатците.

Според поръчката застрахователите трябва да изплащат щетите при счупване на врати и прозорци, откъртване на мазилка от фасадата, както и всеки път, когато към сградата полетят яйца и домати.

За първи път сградата на парламента ще бъде застрахована не само срещу пожари и земетресения. Сред бедствията, които застрашават Народното събрание, ръководството видя и протестите, които вече няколко месеца обсаждат сградата на жълтите павета. Обществената поръчка е възложена в средата на октомври именно от парламентарния шеф Михаил Миков.

#Парламент #Михаил Миков #Народно събрание #домати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници