Президентът Плевнелиев: Независимите онлайн медии са символ на 21. век

Президентът Плевнелиев: Независимите онлайн медии са символ на 21. век
Президентът Росен Плевнелиев получава отличието за „Личност в Новините“ за 2011 г., присъдено му от читателите на Novinite.bg, от главния редактор на Novinite.com (Sofia News Agency) и Novinite.bg Иван Диков. Снимка: M3 Communications Group, Inc
A A+ A++ A

Независимите онлйан медии са символ на 21. век, заяви президентът на България Росен Плевнелиев при получаването наградата „Личност в Новините“ за 2011 г., присъдена му от читателите на Novinite.bg.

„Независимите онлайн медии са символ на 21. век и това се дължи на факта, че имаме активно гражданско общество, имаме млади хора, които търсят информация, имат мнение и се борят за каузи и позиции. Това е и Ваша заслуга“, каза Плевнелиев в четвъртък, получавайки отличието, което спечели чрез независимо пряко онлайн гласуване през декември 2011 г. и януари 2012 г. (Какво още каза президентът за читателите на Novinite.bg и Novinite.com (Sofia News Agency) прочетете ТУК)

Той победи в категория „Политика“ на първа класация за „Личност в Новините“ на българоезичния новинарски сайт Novinite.bg, която се проведе паралелно с 11-ата онлайн класация „Личност в Новините", организирана от Novinite.com (Sofia News Agency), най-голямата българска англоезична медия.

Отличието за „Личност в Новините“ за 2011 г. бе връчено на президента Плевнелиев в Президентството лично от екипа на Novinite.bg и Novinite.com (Sofia News Agency).

По време на срещата Росен Плевнелиев емблематично остави отпечатъка си в „Галерия на славата“ като пръв победител в анкетата в българската версия на новинарския сайт.

„Галерия на славата“ е инициатива на Novinite.com и Novinite.bg, чието начало организаторите поставиха на тазгодишното издание. В нея всички „Личности в Новините“ оставят отпечатък от ръката си, така както с дейността си през годината са оставили знак върху политическия, икономическия и социалния живот в страната.

Победителите в останалите категории бяха наградени преди дни на церемония в Шератон София Хотел Балкан. В категория „Бизнес“ „Личност в Новините“ безапелационно спечели председателят на „Делойт България“ Васко Райчев, а „Чужденец, работещ в България“ стана главният изпълнителен директор на „М-Тел“ Андреас Майерхофер. Меглена Кунева спечели наградата в категория „Политика“ сред читателите на англоезичната медия Novinite.com (Sofia News Agency).

Независимото онлайн гласуване на читателите на Novinite.com се провежда от 2001 година. За пръв тази година в класацията се включиха и българоезичните читатели чрез Novinite.bg. Чрез гласуване в интернет в период от шест седмици между декември и януари читателите от България и от цял свят избираха своята „Личност в Новините“ в категориите „Политика“, „Бизнес“ и „Чужденци, работещи в България“. Във всяка категория бяха номинирани петима забележителни представители на политическия, икономическия и обществения живот в България.

Сред предишните носители на наградата „Личност в Новините“ са Симеон Сакскобургготски, Ирина Бокова, Соломон Паси, Теодоси Спасов, Ралица Василева. През 2010 г. читателите на Novinite.com избраха за „Личност в Новините“ българския еврокомисар Кристалина Георгиева.

Novinite.com (Sofia News Agency), най-голямата българска англоезична медия, основана през 2001 г. от българския журналист, бизнесмен и PR експерт Максим Бехар. Стартът на новинарския сайт с новини в реално време е на 11 март 2001 г. Първият брой на единствения български англоезичен ежедневник The Sofia Morning News излиза на 1 юни 2001 г. Впоследствие е създаден и седмичникът The Sofia Weekly.

Novinite.bg е основана на 22 октомври 2011 г. За четирите месеца онлайн са публикувани над 5000 статии, анализи и коментари, десетки интервюта и снимки и са регистрирани над 4000 уникални посещения на ден. Като издание на Novinite.bg на 1 февруари 2012 г. излиза и първият брой на в. „Новините“ – безплатен онлайн всекидневник на български език.

#Личност в Новините #Росен Плевнелиев #Президент на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници