Правят втора експертиза за смъртта на дядо Кирил

Правят втора експертиза за смъртта на дядо Кирил
Втората експертиза на дядо Кирил ще е по документи. Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

Втора съдебномедицинска експертиза е поискала варненската прокуратура за смъртта на дядо Кирил.

Целта на новата, тройна експертиза е да се изясни имал ли е митрополитът заболявания, чиито внезапни симптоми да са довели до неговото удавяне, съобщи „24 часа“.

Според окръжния прокурор Владимир Чавдаров тя ще бъде изготвена до дни и едва след това разследването ще може да бъде приключено.

Новата експертиза бе поискана, след като през последните седмици публично на няколко пъти бе намекнато, че е възможно смъртта на дядо Кирил да е била причинена умишлено. Синдикалният лидер Константин Тренчев, който бе разпитан от разследващите, настоя за търсене на следи от умишлено убийство.

Съдебни лекари обясниха, че експертизата ще бъде направена по документи – за заболяванията, прегледите и изследванията на дядо Кирил приживе. Тялото му, което бе открито на 9 юли, няма да бъде ексхумирано.

Припомняме, че митрополитът е страдал от захарен диабет, хипертония и исхемична болест на сърцето. Получил е инфаркт в морето по време на гмуркане и къпане и е изпаднал в безпомощно състояние, което е довело до удавянето му.

#митрополит Кирил #Владимир Чавдаров #Константин Тренчев #дядо Кирил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници