Иван Кирков е новият районен прокурор на Бургас

Иван Кирков е новият районен прокурор на Бургас
Главният прокурор на републиката Сотир Цацаров (в дъното на снимката) запази мълчание по повод избирането на Иван Кирков. Снимка: „Флагман“
A A+ A++ A

Иван Кирков е новият административен ръководител на Районна прокуратура – Бургас. Той бе избран с гласовете на 15 от членовете във Висшия съдебен съвет (ВСС), 1 бе „против“, а 6 гласуваха „въздържал се“, съобщава „Флагман“.

При гласуването за останалите двама кандидати Марина  Николова получи подкрепа на 5 кадровици,  5 бяха „против“,  12 се въздържаха. Андрей Червеняков получи само 2 гласа, 12 бяха „против“ и 8 се въздържаха.

Иван Кирков е роден през 1973 г. в Елхово. Завършва основното си образование в родния си град, след което се мести в Бургас. През 2000 г. става един от първите випускници на Бургаския свободен университет в специалност „Право“. Женен е за полицейския инспектор Полина Киркова.

Иван Кирков също е работил в структурите на МВР до 2007 г., когато постъпва на работа в Прокуратура – Бургас.

Кирков обеща, че ще направи пълна проверка на досъдебните производства, които по неясни причини тъпчат на едно място повече от две години. Той се ангажира да подобри и условията на работа на прокурорите.

#Иван Кирков #Бургас #Андрей Червеняков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници