Мира Баджева: Тъжни са професорите, тъжни са и „Ранобудните продуценти“

Мира Баджева: Тъжни са професорите, тъжни са и „Ранобудните продуценти“
Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Това, което видяхме, е тъжно по няколко причини. Тъжни са и професорите, които участваха, тъжни са и „Ранобудните продуценти“. Да се възползваш от една човешка слабост, е падение. Отблъскващото е този публичен линч, който се случва. Не оправдавам преподавателите, които употребяват алкохол в университета, но в този клип има злорадство, има наритване на паднали хора. Това не ми харесва, коментира журналистката Мира Баджева пред Би Ти Ви.

Коментарът бе по повод клип, заснет от студенти, в който се вижда запой на преподаватели в сградата на Софийския университет „Климент Охридски“.

Според Мира Баджева много хора са реагирали негативно на пуснатия в медиите клип, в който двама преподаватели - проф. д-р Костадин Рабаджиев - ръководител на Катедра „Археология“, и проф. Драгомир Драганов се напиват.

„Не приемам точно студентите да не зачитат правата на другите и дори правото на човек да се изложи. Алкохолизмът не е престъпление. Да, не трябва да се пие на места, които са публични, и там, където този човек трябва да покаже авторитет. Но ако редът беше на първо място, то тогава никой нямаше да е толерантен към студентите и тяхното право на бунт, а те щяха да са изведени от университета“, каза Баджева.

Тя подчерта, че е хубаво да има наказание за преподавателите, а студентите е трябвало да дадат записа на декана, а не да действат по този начин, като го направят обществено достояние.

„Уви, загубихте височина, височината на невинността“, обърна се към студентите окупатори Баджева.

#студенти #преподаватели #Софийския университет "Климент Охридски"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници