Комисия оглежда свлачище “Ораново”

Комисия оглежда свлачище “Ораново”
Областният управител Муса Палев назначи експертна комисия, която да извърши оглед на свлачище „Ораново” в град Симитли. Снимка: www.e-79.com
A A+ A++ A

Областният управител Муса Палев назначи експертна комисия, която да извърши оглед на свлачище „Ораново” в град Симитли, съобщиха от пресцентъра на община Симитли, предаде Агенция “Фокус”. Комисия в състав от представители на Министерство на регионалното развитие, БАН, Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, инженери, хидрогеолози започват работа на място в миньорския квартал в Симитли.

Задачата на експертите е адекватна оценка на състоянието на свлачището и набелязване на конкретни мерки с оглед защита на населението от свличането на земни маси.

Държавата започва процедура за проучване, необходимо за укрепване на свлачището. Движението на земни маси в кв. „Ораново” придобива все по-тревожи размери през последните години. При всеки проливен дъжд, дворовете на десетки къщи в квартала се пълнят с кал.

От няколко години кметът на общината Апостол Апостолов, алармира всички отговорни институции, но държавата чу за проблема в Симитли едва преди няколко месеца.

#Муса Палев #Симитли #Ораново #Апостол Апостолов #свлачище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници