Тренчев: Премиерът Пламен Орешарски направи твърде много компромиси

Тренчев: Премиерът Пламен Орешарски направи твърде много компромиси
Премиерът Пламен Орешарски направи твърде много компромиси, твърди Константин Тренчев. Снимка: temadaily.bg
A A+ A++ A

“Премиерът Пламен Орешарски направи твърде много компромиси към партийните централи, които подкрепят кабинета му”, заяви президентът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев в предаването „Нека говорят” по bTV.

„Аз съм му го казвал лично. Когато беше финансов министър, той държеше бразда, странеше от партиите. Сега като премиер позволи да го направят на луд, особено с назначенията – сложи този, уволни онзи”, коментира Тренчев.

Той обясни отношението си към разследването на смъртта на варненския митрополит Кирил като дълг да каже, каквото знае чрез писмото си до прокуратурата от 10 юли.

„Дядо Кирил отмина с презрение отношенията си с митрополит Николай. Той си е позволявал да му крещи, да го обижда. Отношенията им бяха обтегнати. Двамата са се карали, както много други митрополити”, обясни синдикалният президент.

Президентът на КТ „Подкрепа” заяви, че с позицията си за смъртта на дядо Кирил не цели да дискредитира Българската православна църква.

По думите му, много от служителите на църквата нямат трудови договори, не се плащат и социалните им осигуровки. Именно „състоянието на църквата в трудово-правно отношение” е било и предмета на разговора с варненския митрополит Кирил, в края на който са били споделени опасенията му.

#Константин Тренчев #митрополит Кирил #Пламен Орешарски #митрополит Николай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници