Антиевропейските дебати са на мода преди изборите, смята Гергана Паси

Антиевропейските дебати са на мода преди изборите, смята Гергана Паси
Според Гергана Паси антиевропейското говорене е мода преди изборите. Снимка: www.slusham.com
A A+ A++ A

„Плашещите коментари по отношение на българи и румънци от последните месеци са антиевропейски. Това говорене е много на мода – то винаги е било, но в определени случаи, предизборно. Сега е в резултат на кризата и става още по-популярно.“

Такова обяснение на риториката, лееща се от британски и други европейски медии спрямо отварянето на трудовите пазари за българи и румънци от 1 януари 2014 година, даде пред bTV в петък ексминистърът по европейските въпроси Гергана Паси.

Според нея такива антиевропейски дебати се разпалват при всеки нов етап от интеграционния процес на кандидати за страни членки. Освен това националистическото говорене се засилвало и поради друг фактор – предстоящите избори за Европарламент. Партиите се страхували да не загубят гласове.

Гергана Паси смята, че Великобритания няма как да въведе мерките, с които заплашва нас и северните ни съседи. Това би било „уязвимо“ и би попаднало в Съда на Европа именно заради противоречието с основните ценности на Общността, предрече тя.

#Гергана Паси #Великобритания #Европа #Европарламент #българи и румънци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"