Българската църква засенчи Коза ностра

Българската църква засенчи Коза ностра
Снимка:scottystarnes.wordpress.com
A A+ A++ A

Мъже в черно. Не носят костюми „Армани“ и автомати, а раса и кръстове. Някои от тях имат скъпи часовници и много, много скъпи коли. Засега не са бронирани, но както е тръгнало, скоро ще им се наложи. Те са духовните водачи на българите.

Скандалите в Българската православна църква засенчват по скандалност и цинизъм Коза ностра и Ндрангета, взети заедно. Там също подкупват, търгуват с влияние, убиват и никога не се извиняват.

Църковните дела са Досиета Х. Появи се информация, че варненският митрополит Кирил, който почина на 9 юли, е разполагал с „оперативна информация“ от свои приятели на ръководни постове в специалните служби, че срещу него е подготвяно покушение. Той е трябвало да бъде отровен или по някакъв начин отстранен физически. По-рано варненецът Светльо Ангелов-Портос изнесе информация, че двамата водолази, които са участвали в изваждането на тялото на мъртвия митрополит Кирил, са се удавили дни по-късно по мистериозен начин.

Епископ Игнатий разгласи, че дядо Кирил усещал, че искат да се отърват от него за отмъщение, защото възпрепятствал избирането на пловдивския митрополит Николай за патриарх. Което напомня предишен позор в Църквата - митрополитите Кирил и Николай поведоха окопна война преди избора на нов патриарх, като използваха досиета на ДС, колажи на Photostop и взаимни обвинения.

Старозагорският митрополит Галактион също бил заплашван с убийство. Предаването „Господари на ефира“ пък разкри „деликатни“ моменти от живота в Троянския манастир. Млад монах твърди, доказвайки думите си с видеоматериал, че Троянският манастир е средище на разгул и гей оргии.

Разногласията нямат край, дори бе касиран изборът на Варненски и Великопреславски митрополит след жалба на епархийски избиратели и протести на духовници и миряни след събора във Варна от 17 ноември. Причината бе, че единият от претендентите - Агатоникийският епископ Борис, игумен на Бачковския манастир, е заподозрян в покупки на луксозни автомобили. Срещу него има и по-тежко обвинение - „симония“ тоест купуване на свещен сан.

Прокуратурата вдигна ръце и се отказа да се намеси в хаоса в Църквата. „Нека Прокуратурата не се занимава с проблемите на Светата църква. Слушах внимателно всичко, което се говореше, включително интервюта, включително данни за конфликти с други духовници, но нека прокуратурата не се занимава с проблемите на Светата църква като такива – това не е нейна територия“, коментира главният прокурор Сотир Цацаров.

А чия територия е? Кой ще отговаря за това, което се случва? От Светия Синод отговор няма. Прокуратурата не може да се намесва заради принципа на секуларизация. Това означава, че престъпленията ще продължават на принципа на мафията – докато престъпните елементи се самоизтребят. Както през 90-те сред поредното показно убийство хората коментираха, че мутрите сами ще изчистят държавата от себе си.

 

 

 

#Варна #Николай #Кирил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници