Българин е шофьорът на ТИР-а, катастрофирал в Гърция

Българин е шофьорът на ТИР-а, катастрофирал в Гърция
A A+ A++ A

46-годишният Христо Христов от Плевен е шофьорът на ТИР-а, който се удари тази нощ с лек автомобил, опитвал да изпревари гръцки автобус. Христов е настанен в болницата в град Лариса. Състоянието му е добро, съобщиха от болничното заведение за „Български новини“.

Той ще остане там около седмица, докато се стабилизира напълно, съобщава „24 часа“.

Тежкият пътен инцидент бе регистриран малко след 22 часа снощи в долината Темпи близо до пункта за магистрални такси. Лек автомобил се опита да изпревари автобус на КТЕЛ – Солун, отправил се към града, и се удари челно с товарен автомобил с български регистрационни номера, пътуващ в другата пътна лента на движението.

Лекият автомобил „Алфа Ромео“ с регистрационни номера от град Волос се опитал да изпревари автобуси и поради неизвестна до момента причина се „забил“ в камиона, след което камионът се ударил в автобуса на КТЕЛ. Смята се, че в автобуса са пътували около 18 пътници.

Загинал е 47-годишният водач на лекия автомобил Михалис Зиогас от Рапсани, ранени са съпругата му и дъщерите му на 17 и на 7 години. Седемгодишното момиче е настанено за лечение в болницата в Лариса. В автобуса на КТЕЛ – Солун, са пътували общо 18 души. На място са пристигнали коли на полицията, пожарната и осемнадесет линейки от цяла Тесалия.

#ТИР #Гърция #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници