Андреева: Тече проверка на Здравната каса в болниците

Андреева: Тече проверка на Здравната каса в болниците
Според Андреева има много проблеми в здравеопазването. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"В момента тече проверка на НЗОК в болниците, защото за този месец има в пъти завишение на данните за дейности. Надзорният съвет на касата вчера взе решение да провери лечебните заведения, които имат много повече от обичайните отчетени дейности."

Това заяви здравният министър Таня Андреева в сутрешния блок на БНТ във вторник.

Според нея има много проблеми в здравеопазването. Трябва дейности, които в момента се извършват в болниците, да бъдат изтеглени в доболнична помощ.

"Болниците ще получат на 100% за дейността си. Но това не изключва контрола – какво е отношението към пациентите, какво е лечението и пр.", подчерта министърът.

За лекарствата за деца, болни от левкемия и изобщо за онкоболните министър Андреева каза, че е научила за проблема преди два месеца и то от медиите. Тя дори не е допускала, че може да има толкова сериозен проблем.

"Тогава разбрах от медиите, че тези медикаменти за онкоболните не могат да бъдат осигурени, защото фирмите, вносители не са регистрирали медикаментите. Тези медикаменти ще бъдат плащани от болниците. Въпросът е как ще бъдат плащани от държавата, за да не се товарят бюджетите за болниците" каза министърът.

Тя изрази благодарност на лекарските екипи от "Александровска болница", които безвъзмездно обикалят бежанските центрове и следят за здравословното състояние на хората там.

#Таня Андреева #НЗОК #болници #онкоболни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници