Здравната каса с масови проверки по болниците

Здравната каса с масови проверки по болниците
Здравната каса стратира масови проверки по болниците.
A A+ A++ A

Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ започва масови проверки в държавни и частни болници, съобщиха от НЗОК след заседание на Надзорния съвет в понеделник.

Проверките трябва да установи дали броят на отчетените пред НЗОК хоспитализирани пациенти през ноември отговаря на действителния.

От Надзорния съвет са взели още няколко решения. Едното е тест лентите за диабетици, които се лекуват чрез конвенционална терапия, да се запази на 150 на година, но на 300 да се увеличат тест лентите за диабетици, които са на интензифицирано лечение (пациенти, които ползват 3-4 пъти на ден различни инсулини).

Друго решение, взето от Надзорния съвет, засяга методиката за медицинските изделия. Чрез промяна в нея ще бъде възможно пациентите да избират и по-скъпи изделия, за които ще доплащат над частта, плащана от НЗОК.

Досега НЗОК плащаше най-евтиното изделие в групата, като пациентът нямаше право да избира по-скъпо. От 1 декември 2013 г. НЗОК ще плаща напълно прицелна терапия на пациентки с рак на гърдата.

Това е станало възможно след промяна на кратката характеристика на препарата, който вече е в Позитивния лекарствен списък и за тази диагноза. Досега той се поемаше от НЗОК само за рак на бъбреците.

#НЗОК #здравна каса #Надзорния съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници