Съдът позволи на Алексей Петров да напуска страната

Съдът позволи на Алексей Петров да напуска страната
A A+ A++ A

На днешното съдебно заседание по делото срещу Алексей Петров и други обвиняеми са се явили свидетелите Иван Николов, Гергана и Александър Гиздови и Валери и Мариана Николови. Нешка Робева и художника Светлин Русев също трябваше да се явят на днешното съдебно заседание, но не го направиха.

Било е поискано да се прочетат показанията, които Иван Николов, Гергана и Александър Гиздови са давали по-рано, тъй като е имало някои разминавания, а и свидетелите не  са помнели голяма част от показанията, които са дали, пише "24 часа".

Свидетелят Иван Николов обясни, че е работил като постови в МВР болница, когато при него са дошли двама прокурори - Цеко Йорданов и Петьо Петков. Те поискали информация за задържан. Николов звъннал в ареста на болницата, но там нямало задържани, а след това звъннал в спешното отделение, откъдето не му дали информация. .

Другите двама свидетели - Гергана и Александър Гиздови през 2006 година са взели пари назаем от Павлин Пешев. След като не успели да върнат сумата, дългът им минал към фирма „Ин-80", която се ръководила от единия от обвиняемите Марчело Джотолов. След като свидетелите не могли да върнат парите в срок, Джотолов и лице на име Янко ги заплашвали по телефона.

Подсъдимите Алексей Петров и Марчело Джотолов, ще могат да пътуват в чужбина. Разрешението им бе дадено от съдия Румяна Ченалова, която удовлетвори исканията на Петров да пътува първо за Виена от 26 до 29 ноември, където да бъде прегледан от специалист неврохирург.

След това, между 15-и и 20-и декември Петров ще иде до Белград покрай работата му като президент на Балканската федерация по карате. На 3-4 декември Петров ще е в Абхазия, където има среща с президента на местната търговско промишлена палата.

#Марчело Джотолов #Алексей Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници