Дъждовна и ветровита неделя

Дъждовна и ветровита неделя
A A+ A++ A

Дъждовна и ветровита неделя ни очаква в цяла България.

Жълт код за силен вятър е обявен за област Кърджали. Причината е очакван силен вятър със скорост 10-15 м/сек. По-късно през деня и през нощта срещу понеделник ще духа южен вятър със средна скорост между 10 и 15 м/сек, с пулсации до 23-25 м/сек.

В Западна България и Родопите ще е облачно и ще има валежи от дъжд, значителни в следобедните часове и привечер, когато ще превали и в Централна България. През нощта ще превали и в Източна България.

В източната половина от страната ще духа до умерен южен вятър. По-късно през деня в Източните Родопи, а през нощта и в Източна България вятърът временно ще е силен.

Максимални температури от 9-10° в крайните западни райони до 17-18° в източните райони, където през деня ще остане без валеж с разкъсвания на облачността. В София максимална температура около 10°.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за ноември и през деня ще се продължи да се понижава.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна, но валеж ще има чак през нощта срещу понеделник. Ще бъде ветровито: ще духа юг-югоизточен вятър до умерен, а през нощта срещу понеделник временно и силен. Максимални температури 15°-18°, температура на морската вода е около 14°. Вълнение на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще духа умерен и силенюжен вятър, който през деня ще се усилва още. В масивите от Западна България ще има валежи, а към края на деня и през нощта и в останалата част от страната. Над 1800-2000 метра валежа ще е от сняг. Максимална температура на 1200 метра 7°, на 2000 метра 2°.

#дъжд #вятър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници