„Литекс“, Great Wall пускат ТВ реклами за колите си

„Литекс“, Great Wall пускат ТВ реклами за колите си
Снимка: „Литекс Моторс“
A A+ A++ A

„Литекс Моторс“ пусна по българските телевизии рекламни клипове на автомобилите Great Wall, които тя ще произвежда в България заедно с китайската Great Wall Motors, съобщиха от компанията.

Продукцията на видеата е изцяло българска, което е прецедент, тъй като това е първата ТВ реклама на автомобили, която се снима в България и е предназначена за българския пазар, допълват още от „Литекс“.

„Рекламите на автомобилите, които ще се произвеждат у нас, се отличават със своята последователност и интерактивност и със специалното участие на едни от водещите популярни български актьори“, казаха още от „Литекс“.

„Българската мечта за родно производство на автомобили става реалност. Съвсем скоро българската компания „Литекс Моторс“, съвместно с международния си партньор GWM, ще стартира производство на автомобили Great Wall до град Ловеч“, допълват от компанията в съобщението си до медиите.

Те припомнят, че през есента на 2009 г. „Литекс Моторс“ и най-големият частен китайски автомобилостроител GWM подписаха договор за сътрудничество.

На база на този договор „Литекс Моторс“ стартира изграждане на завод за производство на автомобили Great Wall с площ от близо 500 декара. Строежът на завода на компанията е в напреднал стадий и се очаква 1-вият етап на фабриката да бъде напълно завършен и да започне производство до края на 2011 г.

Капацитетът на завода ще бъде 50 000 автомобила годишно при две работни смени. Очаква се инвестицията да разкрие близо 2000 работни места. Автомобилите, които ще произвежда „Литекс Моторс“, са предназначени за европейските пазари и ще отговарят на изискванията на законодателството на Европейската общност.

До 2016 година GWM са предвидили разработването и пускането на пазара в Европа на разнообразна моделна гама, чиято основна задача е да предложи на клиентите най-доброто съотношение цена–продукт, следвайки най-новите тенденции в световното автомобилостроене. Компанията е единственият китайски производител на автомобили, който понастоящем присъства на европейския пазар и има съответното типово одобрение на продуктите си, съобразно изискванията на Европейската общност, изтъкват още от „Литекс“.

#Литекс #Грейт Уол #Ловеч #Great Wall #автомобили #коли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »