Светилище на нимфите и Афродита край Димитровград чака посетители

Светилище на нимфите и Афродита край Димитровград чака посетители
В рамките на проекта бе реставрирана и консервирана Римска вила от II-III век. Снимка: www.imotdnes.com
A A+ A++ A

На 16 ноември официално беше открита реставрираната и обновена туристическа атракция „Светилище на нимфите и Афродита“ край село Каснаково, община Димитровград.

Строително-монтажните и реставрационните дейности на обекта бяха осъществени в рамките на проекта „Развитие на туристическа атракция „Светилище на нимфите и Афродита“, по оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“.

В рамките на проекта бе реставрирана и консервирана Римска вила от II-III век, част от комплекса „Светилище на нимфите и Афродита“, изградена бе туристическа пътека и велоалея с дължина 2479 м, както и улица за достъп с дължина 135 м, с помощта на която се осигурява безпрепятствен достъп до туристическият обект.

Дейностите по проекта, който ще бъде приключен на 15.01.2014 г., включваха консервация, реставрация и експониране на разкрити участъци от Римска вила, изграждане на туристическа пътека и велоалея, изготвяне на туристически брошури, CD с компютърна възстановка на обекта, плакати, дипляни, рекламен видеоклип и др.

Проектът „Развитие на туристическа атракция „Светилище на нимфите и Афродита“ се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общият размер на проекта възлиза на 954 106,27 лв., от които БФП по ОПРР към бенефициента е в размер на 793 949,50 лв., а 140 095,78 лв. е собственият принос на Община Димитровград.

Общата цел на проекта е да допринесе за подобряване, обновяване и доразвиване на съществуващите туристически атракции в община Димитровград и популяризиране на общината като място на древна култура.

#Димитровград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници