ГЕРБ праща сигнал срещу Орешарски до Еврокомисията

ГЕРБ праща сигнал срещу Орешарски до Еврокомисията
По-рано във вторник депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова и Красимир Ципов внесоха сигнала срещу Орешарски в деловодството на Главна прокуратура. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„ГЕРБ ще внесе във вторник сигнал срещу премиера Пламен Орешарски и в Европейската комисия“, заяви депутатът от партията Десислава Атанасова, след като депозира сигнала в прокуратурата.

В сигнала до главния прокурор Сотир Цацаров ГЕРБ настояват да бъде направена проверка на изявлението на Орешарски на 15 ноември, когато той се закани, че държавни служители, уастващи в протестите, може ще бъдат уволнявани.

От партията ще сигнализират председателя на комисията Жозе Барозу и комисаря по право и вътрешен ред, каза още Атанасова, предава БГНЕС.

Бившите управляващи смятат, че подобни изявления на най-висшия представител на изпълнителната власт застрашават и гражданските права на българите – „а именно свободно да се сдружават и свободно да изразяват гражданските си и политически позиции“, посочи Атанасова.

Другият вносител на сигнала – Красимир Ципов, добави, че ГЕРБ ще иска главният прокурор да извърши проверка не само на действията на премиера, но и на действията на органите, дали оперативните данни.

„Министър-председателят е върховният представител на изпълнителната власт. Той не е държавен служител, но това не омаловажава направеното. Орешарски заяви, че се събират оперативни данни за лица, които участват в протести пред Министерския съвет“, коментира Ципов.

#Европейска комисия #протест #държавни служители #ГЕРБ #Красимир Ципов #Десислава Атанасова #сигнал #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"