Фандъкова: Гражданските патрули са в разрез с правовия ред

Фандъкова: Гражданските патрули са в разрез с правовия ред
Фандъкова заяви, че единствено МВР може да пази безопасността на обществото. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Твърденията на Боян Расате, че Столичната община е била уведомена за сформирането на гражданските патрули, са неверни“, се казва в изявление на кмета на София Йорданка Фандъкова.

„През последните няколко дни в публичното пространство представители на националистически организации обявиха, че формират граждански патрули, за което са уведомили Столична община.

На „Московска“ обаче не били постъпвали уведомления за сформирането на граждански патрули. В случай че постъпят такива, те няма да бъдат съгласувани, защото са в разрез с българското законодателство и демократичния правов ред“, се казва в изявлението, цитирано от „24 часа“.

Кметът на София подчертава, че единствено МВР може да изпълнява функциите по обезпечаване на безопасността на гражданите и изземането на тези функции е незаконно.

В изявлението се казва още, че патрулите, вместо да помагат, са повече пречка пред реда в обществото. Кметът призовава и „цялото общество и институциите да се противопоставим на агресията и призивите за саморазправа“.

#МВР #Йорданка Фандъкова #Боян Расате #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници