Арестуваха бивш полицай, обрал банка във Враца

Арестуваха бивш полицай, обрал банка във Враца
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

При специализирана операция на полицията бе заловен 41-годишният бивш полицай Христо Георгиев в софийското село Чепинци, съобщиха от МВР.

Операцията е организирана, след като е получена оперативна информация, че издирваният като извършител на въоръжен грабеж във Враца се укрива в селото.

Георгиев и съучастниците му извършили въоръжен грабеж на инкасо във Враца на 1 октомври вечерта като нападнали служител от охраната и откраднали голяма парична сума. Два дни по-късно бяха задържани двама от извършителите, а Христо Георгиев беше обявен за общодържавно издирване.

"Имаше план да щурмуваме къщата. Заради рисковете за безопасността на останалите хора вътре, преценихме, че този план не е целесъобразен с оглед факта, че издирваният беше открил стрелба по колеги в центъра на София", поясни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Христо Георгиев и двамата му спътници са задържани в момента, в който излезли и се качили в лек автомобил "Волво". Блокадата им попречила да се оттеглят от района, а светкавичните действия на спецекипите не оставили възможност за оказване на съпротива. Задържани са и двамата собственици на къщата, приютили беглеца.

#МВР #банка #Враца #Христо Георгиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници