Българско голф игрище спечели европейска награда

Българско голф игрище спечели европейска награда
Отличието в Коста Дорада е ново голямо признание за България, твърдят експерти. Снимка: wikimapia.org
A A+ A++ A

Българският голф комплекс „Тракийски скали“ завоюва авторитетната награда „Европейски голф курорт за 2014 г.“, съобщава Министерството на икономиката и енергетиката.

Клуб "Thracian Cliffs Golf & Beach Resort" до нос Калиакра спечели отличието на заключителната гала вечер от Световното изложение за голф туризъм в Коста Дорада, Испания.

В церемонията по връчването на призовете на Международната асоциация на голф туроператорите участваха министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и заместникът му с ресор туризъм Бранимир Ботев.

Класацията се определя от гласовете на членовете на асоциацията от над 516 туроператорски агенции от 62 страни.

Критерии за вота са удовлетвореност на клиентите, качество на игрището и условията за настаняване, съотношение качество–цена, подкрепа от партньори и други. 

"Голяма чест е, че тази престижна награда се печели от български голф курорт", заяви на тържеството министър Драгомир Стойнев.

Той подчерта, че при силната конкуренция в голф индустрията по света, за страната ни е от огромно значение високата оценка на световната браншова организация на голф туроператорите.

„Тази награда показва, че дори и една млада голф дестинация като България може да се позиционира на първо място в Европа. Само за две години след откриването си клуб „Тракийски скали” придоби световна популярност, а това е знак, че голф индустрията в България бележи сериозен ръст", каза още Стойнев.

Според него, това е признание не само за курорта, но и за туризма в Югоизточна Европа.

"Отличието е голяма отговорност и затова сме амбицирани България да стане престижна „Signature” дестинация с доказана репутация. Ще продължим да поддържаме високото ниво на услугите в нашите голф комплекси, които да предоставяме на играчи от цял свят", завърши министърът.

Отличието в Коста Дорада е ново голямо признание за България, твърдят експерти.

През 2011 г. на IGTM в Белек, Турция страната ни получи също от IAGTO приза „Неразкрита голф дестинация за 2012 г.”. 

Преди церемонията министър Стойнев и зам.-министър Ботев се срещнаха с президента на асоциацията, Питър Уолтън и разгледаха изложението.

На него България се представи с рекламен щанд с участието на Министерството на икономиката и енергетиката и 5 туристически фирми, специализирани в голф и СПА услуги.

Изложителите споделиха пред министър Стойнев, че интересът към българските голф и СПА оферти расте трайно.

#България #голф игрище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници