Студентите отново ще окупират парламента

Студентите отново ще окупират парламента
Студентите готвят нова окупация на парламента в петък. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Ранобудните студенти подготвят нова окупация на Народното събрание след опита за такава във вторник, когато се стигна до сблъсъци между полицията и протестиращите граждани, за да бъдат изведени депутатите с плътен полицейски кордон от парламента до президентството.

Младежите обявиха в четвъртък, че са решили да протестират от 11:00 часа, докато в сградата тече парламентарният контрол. Протестиращите студенти призовават всички граждани, които имат възможност, да се присъединят към тях.

„Приканваме всеки работещ да си вземе платен или неплатен отпуск и да дойде в района на пл. Народно събрание и храм-паметника "Св. Александър Невски" заедно с нас! Ако сме заедно, ще успеем! Оставка!" заявяват организаторите на събитието във Файсбук.

Намерението на младите хора е да се разположат от всички страни на Народното събрание, за да не се допускат представители на контрапротеста при тях.

Студентите са категорични, че окупацията на Ректората продължава и са още по-мотивирани след събитията от последните дни.

#студенти #Парламент #окупация #Народно събрание #Ректорат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници