Полицията не преценила адекватно протестите, казват „Ранобудните студенти“

Полицията не преценила адекватно протестите, казват „Ранобудните студенти“
Студентът отбеляза, че окупацията продължава, а плановете за по-нататъшни протестни действия се формират в движение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Преценката на ситуацията на последните протести е била неадекватна, заяви пред „Фокус“ Николай Дюлгеров от „Ранобудните студенти”, окупирали СУ „Св. Климент Охридски“.

„Може би е страх или предпазливост“, каза още Дюлгеров за действията на полицаите.

„Полицията е изпълнявала нареждания, но тези действия не могат да се оценят положително, защото имаше насилие“, посочи протестиращият студент.

„В един момент бяха задействани толкова много полицаи, особено вчера, което не пречи толкова много на мирните протестни действия, колкото на движението в столицата“, каза още Дюлгеров и добави, че това е било излишно на протеста на 12 ноември.

В Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ не се провеждат лекции, като към момента няма опасност от нулиране на учебната година.

Студентът отбеляза, че окупацията продължава, а плановете за по-нататъшни протестни действия се формират в движение.

На пресконференция в четвъртък вечерта „Ранобудните студенти“ ще представят позицията си относно действията на полицията на протеста на 12 ноември, посещенията на органите на реда по домовете на някои от студентите, изказванията на председателя на Народното събрание и какви протестни действия планират през следващите дни.

#протест #правителство #"Ранобудните студенти" #полиция #насилие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници