Сметната палата проверява Борисов за офшорките

Сметната палата проверява Борисов за офшорките
Заместник-председателят на комисията Илиан Тодоров заяви, че Борисов може да бъде поканен с цел изясняване на обстоятелствата по сигнала. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сметната палата ще провери имуществените декларации на Бойко Борисов от периода, в който е бил главен секретар на МВР до момента, реши Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси към НС.

Комисията е възложила на председателя на Сметната палата да провери истинността на декларираните факти в декларациите за имущество на Борисов и дали бившият премиер е бил в нарушение със Закона за държавния служител, предава „Фокус“.

Заместник-председателят на комисията Илиан Тодоров заяви, че Борисов може да бъде поканен с цел изясняване на обстоятелствата по сигнала.

Тодоров запозна останалите членове на комисията с първия постъпил сигнал в комисията по отношение на Бойко Борисов.

„От 10.10.1994 г. Бойко Борисов участва в офшорна фирма, като е съдружник в дружество. Дружеството никога не е декларирало финансови отчети за дейността си. Бойко Борисов е декларирал, че няма участие в търговски дружества. Комисията може да поиска от Министерство на финансите на Кипър информация за дружеството. Ако там фигурира името на Борисов, да сезира компетентните органи”, посочи Илиан Тодоров.

Депутатът от ГЕРБ, Снежина Маджарова, заяви, че „Борисов държи истината да излезе наяве“.

„Той категорично каза, че ще съдейства за изясняване на този сигнал, поискал е необходимите документи пред съответните компетентни органи. Те ще бъдат предоставени на вниманието на комисията“, посочи Маджарова.

Председателят на комисията, Волен Сидеров, отбеляза, че става дума за две офшорни фирми.

„Затова ще искаме от Министерство на финансите и на търговията на Кипър данни дали Борисов е продължил да има собственост. Ако там отговорят, че името му фигурира, тогава да сезираме. Ако не фигурира – няма”, коментира Сидеров.

#Бойко Борисов #офшорки #конфликт на интереси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници