Пресиян Антонов: Реформаторският блок се разпада, преди да се е изградил

Пресиян Антонов: Реформаторският блок се разпада, преди да се е изградил
A A+ A++ A

Пресиян Антонов е коментатор на актуални политически и актуални събития.

Първите отлетяха. „Зелените“ напуснаха очевидно нестабилния блок, предвкусвайки скорошното му разпадане. Земетръсната ситуация в българската политика ще бъде тест за стабилността на всички досегашни и бъдещи партии и движения. Видимо е, че първо се сриват набързо скованите колибки за убежище на изпадналите от политиката, помпозно наречени „Реформаторски блок“. След това ще дойде ред и на кулата без основи, наречена ГЕРБ, както и на панелките от старо време - БСП и ДПС.

В разрушената от подводни течения и разместване на пластовете политика трябва да бъдат съградени стабилни и добре планирани партии, граждански инициативи и движения, които да имат не просто обща идеологическа основа, не просто да са „за“ и „против“ някого, не емоционални удобни за електората, а да имат програма, която да работи в полза на бъдещето на България. Не цветовете, разделящи страната на отделни агитки, трябва да бъдат маркери в политиката. Късно е за про и анти, независимо дали става дума за комунизъм или либералност. Чест прави на „Зелените“, че го разбраха, преди да влязат в безпринципна коалиция, чиято цел е просто да вземе властта.

Ако се опитаме да потърсим какво точно стои зад това решение на партията, оглавена от Борислав Сандов, може да открием и доста мръсни тайни, до които „Зелените“ са се докоснали, но не е нужно. Важното е, че те показаха, че властта не е самоцел и протестите не са начинът да я овладееш.

Може да бъдат предречени и още подобни откъсвания от блока на уж реформаторите. Времето ще покаже.

#реформаторски блок #БСП #ГЕРБ #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници