Ректорът на СУ пита Йовчев за полиция в журналистическия факултет

Ректорът на СУ пита Йовчев за полиция в журналистическия факултет
От СУ съобщават, че във връзка със зачестили запитвания от медии, ректорът на университета е изпратил в сряда писмо до вътрешния министър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, проф. Иван Илчев, е изпратил писмо до министъра на вътрешните работи, Цветлин Йовчев, в което пита дали служители на МВР са влизали в двора на журналистическия факултет, каквито информации имаше по-рано в сряда.

От СУ съобщават, че във връзка със зачестили запитвания от медии, ректорът на университета е изпратил в сряда писмо до вътрешния министър.

Проф. Илчев е отправил запитване отговаря ли на истината и информацията, полицията е изисквала от студентите да представят студентски книжки или други лични документи, предава БГНЕС.

В писмото ректорът на СУ напомня, че съгласно чл. 22, т. 2 от Закона за висшето образование автономията на висшето училище не може да се нарушава чрез "влизане или оставане на органите на сигурността и обществения ред без съгласието на академичните власти, освен за предотвратяване на непосредствено предстоящо или започнало престъпление, за залавяне на извършителя му, както и в случаите на природни бедствия и аварии".

#Софийски университет "Св. Климент Охридски" #проф. Иван Илчев #Цветлин Йовчев #полиция #студенти #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници