Полицията задържала чех, снимал сблъсъците на протестите

Полицията задържала чех, снимал сблъсъците на протестите
Съпругата на чешкия гражданин, която е българка, потвърди, че мъжът й все още е задържан в едно от полицейските управления в София. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българската полиция е нападнала и задържала чешки гражданин в разгара на антиправителствените протести в центъра на София, защото снимал сблъсъците между протестиращи студенти и полиция, пише най-старият чешки всекидневник, Lidové noviny.

Медията твърди, че чехът само стоял на улицата и снимал сблъсъците между протестиращите студенти и въоръжените полицейски части, стигнали до насилие, когато тежковъоръжен полицай го съборил на земята и го отвел в близкия полицейски автобус, предава „Фокус“.

Съпругата на чешкия гражданин, която е българка, потвърди, че мъжът й все още е задържан в едно от полицейските управления в София.

„Трябваше днес да отидем на погребение на наш приятел, но ходих сама, защото не искаха да го пуснат", сподели жената. 
"Обади ми се от автобуса преди да му вземат телефона. Каза ми, че полицаите са го ударили, съборили са го земята и са го ритали”, каза още тя.

Чешкото посолство в София също е потвърдило задържането на мъжа.

"Чешкият гражданин е обвинен в нападение над полицаи при демонстрациите в София", представителят на посолството, Томаш Хорак.

#протест #правителство #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници