Децата на България не са ултраси, категоричен е Местан

Децата на България не са ултраси, категоричен е Местан
Според Местан ГЕРБ са виновни за вчерашните протести.
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Лютви Местан разграничи протестиращите студенти от ултрасите, които според него са виновни за атаката по парламента във вторник.

„Снощи законодателният орган на страната беше атакуван от ултраси. Това няма нищо общо със студентите на България, нашите деца. Правото на протест е очарованието на демокрацията и затова то е скрепено конституционно. Но едно е правото на протест, друго е окупацията. Едно е протестът на студентите, съвършено друго е метежът срещу законодателния орган на страната, който се организира от тези, които вчера отсъстваха от обсъждането на най-важните актове – бюджетите на НОИ, НЗОК. Защото впрегнаха новите си генерали, впрегнаха корупционно натрупаните милиони, за да взривят устоите на демократична България“, коментира лидерът на ДПС пред колегите си в НС.

Той премина и към директни обвинения срещу лидерите на опозицията – че дирижират демонстрациите заради своя интерес. „За Борисов и Цветанов няма оцеляване в политиката извън властта. Затова няма да се спрат пред нищо. Протестът срещу кабинета Орешарски няма кой знае какви солидни политически аргументи, защото в строго политически план като стил на управление, като реална грижа за българските граждани и бизнес кабинетът „Орешарски“ е друга реалност, несравнимо по-добра от управлението на кабинета „Борисов“, каза още Местан.

И допълни, че понеже го е страх да отговаря, Борисов бърза да свали правителството. Председателят на ДПС обаче увери, че формацията му и нейните 36 народни представители „ще стоят плътно зад кабинета „Орешарски“, зад конституционния ред, зад българската демокрация“.

След изказването на Местан депутатите в залата станаха на крака и ръкопляскаха.

#Лютви Местан #ГЕРБ #ДПС #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници