Парламентът осъмна с бетонни ограждения

Парламентът осъмна с бетонни ограждения
Парламентът осъмна с по-стабилни прегради. Снимка: webcafe.bg
A A+ A++ A

Във вторник вечерта металните заграждения около сградата на парламента бяха избутани от протестиращи и затова през нощта органите на реда изградиха бетонни ограждения.

По последни данни от МВР по време на протестните действия във вторник са задържани 12 души. Един от задържаните е 24-годишен мъж, обявен за издирване във връзка с унищожаване на билбордове. Две жени на 45 и 35 години са отведени в полицията и предстои да им бъдат наложени наказания по Указа за борба с дребното хулиганство. За двама мъже - на 45 и 57 години, предстоят същите действия. Двама мъже - 27- и 52-годишен, са отведени в районното управление за хулиганство. Четири жени на възраст между 23 и 33 години и един мъж на 49 са отведени в полицията за неизпълнение на полицейско разпореждане, предстои да им бъдат съставени предупредителни протоколи.

На този етап няма информация за сериозно пострадали след сблъсъците. Има бити студенти от Пловдив при протеста пред парламента, това каза пред Дарик един от протестиращите пловдивчани.

На кръстовището на бул. „Васил Левски“ и „Цар Освободител“ протестиращите бяха изградили барикада от изтръгнатите по-рано от тях заграждения. Демонстрантите преминаха зад металните ограждения, като органите на реда останаха пред тях.

#Парламент #протестиращи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници