Пуснаха от ареста румънеца, който уби двама души на гара Яна

Пуснаха от ареста румънеца, който уби двама души на гара Яна
За да докаже, че няма да напусне страната, адвокатът на Вилку представи договор за наем на жилище. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Румънският шофьор Мариан Вилку, който на 19 август предизвика тежка катастрофа на гара Яна, при която загинаха 2-ма души, а 5-има бяха ранени, напуска ареста срещу 2 хиляди лева парична гаранция.

В съдебната зала спор нямаше, тъй като прокуратурата се съгласи, че законовият текст предполага, че след двумесечен престой в ареста всеки, извършил престъпление като това на Вилку, а именно катастрофа с жертви на пътя, трябва да напусне ареста, предаде БНР.

Дебатът по-скоро беше за адекватната мярка за неотклонение, която трябва да бъде наложена. Прокуратурата се съгласи това да са 2000 лева парична гаранция.

За да докаже, че няма да напусне страната, адвокатът на Вилку представи договор за наем на жилище, което съпругата му е взела в продължение на три години, както и документ, че е придобила статут на трайно пребиваваща в страната от МВнР. Независимо от това, че съдът отмени мярката за неотклонение на румънския шофьор, той ще трябва да изчака възможността тя да бъде обжалвана пред Апелативния съд, след което да внесе сумата, за да излезе на свобода.

#гара Яна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници