„Мини Марица – изток" е в стачна готовност

„Мини Марица – изток" е в стачна готовност
Финансова нестабилност и въпроси за бъдещето на дружество „Мини Марица – изток" изправят работниците на ръба на стачка. Снимка: www.chambersz.com
A A+ A++ A

Финансова нестабилност и въпроси за бъдещето на дружество „Мини Марица – изток" изправят работниците на ръба на стачка, алармират от КНСБ в съобщение до медиите.

Липсата на средства за резервни части, технологично оборудване и обслужване, за лични предпазни средства и не на последно място – на инвестиции за развитие на задължителните минни дейности, ще доведат в най-скоро време до невъзможност за осигуряване на гориво (въглища) за централите, поясняват от синдикалната централа.

Миньорите посочват, че въпреки обещанията за запазване на трудовите доходи и изплащане на фонд работна заплата, за да продължи дружеството, макар и на загуба, да осигурява енергийната независимост и националната сигурност на страната с цел осигуряване на най-неотложните за това производствени разходи, се е стигнало дори и до непълното засега изплащане на дължимите трудови възнаграждения, става ясно още от позицията на синдиката.

#КНСБ #сигурност #възнаграждения #позиция #миньори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници