Без съкращения на надзиратели, увери правосъдният зам.-министър

Без съкращения на надзиратели, увери правосъдният зам.-министър
Във връзка с протестите на надзирателите, зам.-министърът на правосъдието посочи, че до миналата година е бил техен колега. Снимка: m.inews.bg
A A+ A++ A

„Няма да има никакви съкращения на служители в местата за лишаване от свобода“, заяви пред „Фокус“ заместник-министърът на правосъдеито, Илия Ангелов.

„Там, където не достигат хора, ще се пренасочат свободните щатове от по-малко натоварени звена към по-натоварените. По численост на администрацията Министерство на правосъдието е на предпоследно място измежду всички министерства“, отбеляза Ангелов.

Във връзка с протестите на надзирателите, зам.-министърът на правосъдието посочи, че до миналата година е бил техен колега.

„Мога да ги уверя, че проблемите им имат необходимата чуваемост и чувствителност сред ръководството на Министерство на правосъдието. Поводът за протеста им е, че три предходни правителства не са направили нищо за индексация на заплатите и изравняване на социалните плащания“, коментира Ангелов.

„Като брънка от веригата за национална сигурност, отговорностите на надзорно-охранителния състав на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“ не са по-малки от тези на МВР и от службите за сигурност и службите за обществен ред“, каза Илия Ангелов.

#Илия Ангелов #надзиратели #затвори #протест #Министерство на правосъдието

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници