Меглена Кунева прави партия?

Меглена Кунева прави партия?
„Първо ще видим има ли енергия в сдружението. Ако няма нагласа и енергия, която да дойде от хората, няма да направим партия. Възможни са и други форми“, обясни Кунева. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Меглена Кунева, която е председател на сдружението „България на гражданите“, сподели, че то може да се превърне в политическа партия, но при конкретни условия.

„България на гражданите“ ще се превърне в партия при три условия“, заяви председателят на сдружението Меглена Кунева на пресконференция във Варна днес, предаде агенция КРОСС.

Според Кунева „трябва да има обществена енергия, национална кауза и да е ясно, че ние не сме представени политически“.

„Ако тези три условия са налице, тогава може да се направи крачка. Ако не, не е необходимо да бързаме, можем да изчакаме. Следващите избори не са нито началото, нито краят на света. Първо ще видим има ли енергия в сдружението. Ако няма нагласа и енергия, която да дойде от хората, няма да направим партия. Възможни са и други форми“, обясни тя.

На срещата във Варна присъства и Даниел Вълчев, съучредител на „България на гражданите“.

Той внесе известна яснота по въпроса дали сдружението ще участва в парламентарните избори през 2013 г. с думите:

„Не сме решили дали като партиен субект ще се явим на парламентарни избори, но нещо ни подсказва, че хората ще имат алтернатива да гласуват“.

„Ние не изключваме всякакви развръзки“, беше лаконичният му коментар по повод това дали няма да им се наложи да управляват с ГЕРБ в следващото правителство.

„Във всяко правителство има и добри, и лоши решения, но големият въпрос е какъв общ тон се задава“, изтъкна Вълчев.

Като стъпка в правилната посока бившият министър на образованието посочи приемането на закона за научните степени и длъжности.

Има добри идеи в настоящото управление, но „всичко е наполовина“, коментира Меглена Кунева.

Магистралите според нея са нещо чудесно, но по програма „Конкурентоспособност“, която е с бюджет от 1,2 млрд. евро, „за миналата година са изплатени само 44 млн., а това прави 2,5% на годишна база“.

Меглена Кунева коментира огромното разделение в социалните слоеве в страната с думите „Има две Българии“, а Даниел Вълчев илюстрира проблема като „България на телевизора и България на улицата“.

На срещата не беше подмината и темата за АСТА. „Трябва да има дебат за АСТА, защото проблемът има две страни“, категорични бяха учредителите на сдружение „България на гражданите“.

По думите на Кунева авторското право трябва да се уважава, но „ние не вярваме, че няма да ни бърникат в главата и че няма да ни следят“.

„България на гражданите“ вече има над 400 членове от Варна. В ядрото на местната организация са Стелиян Гроздев, проф. Димитър Канев, доц. Никола Колев и директорът на Хуманитарната гимназия Валентина Крачунова.

#Меглена Кунева #Кунева #Даниел Вълчев #Вълчев #сдружение #„България на гражданите“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници