Окупаторите се оплакват на Барозу и Шулц в писмо

Окупаторите се оплакват на Барозу и Шулц в писмо
Студентите се оплакват на Шулц и Барозу в писмо. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Окупаторите от Софийския университет изпратиха писмо до председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу и този на ЕП – Мартин Шулц, в което се оплакват от депутата от БСП Борис Цветков. Причината е, че той се опитал да осуети окупацията им и е извършил „шокиращ акт на физическо насилие”. Декларацията е адресирана и до председателите на партиите в Европарламента, включително до председателя на ПЕС Сергей Станишев, съобщи бТВ.

„В нарушение на въведения от нас пропусквателен режим в двора на университета, това лице, заедно с хора, смятани за привърженици на ксенофобската и расистска партия Атака и екип на партийната телевизия Alfa, заплашиха с насилие и принудиха членовете на окупацията ни да напуснат двора, след което направиха опит да проникнат с взлом в сградата на Ректората на Софийския университет”, пишат студентите по повод предвожданата от Борис Цветков „инвазия”.

Според "Ранобудните студенти" е недопустимо да бъдат извършвани "подобни посегателства" в името на правата на човека.

"Очакваме реакция от всички парламентарни групи в Европейския парламент, от Европейската комисия, от Съвета на Европейския Съюз и от всички институции, ангажирани със защита на правата и интересите на гражданите на Европейския съюз”, се казва още в писмото.

#Жозе Мануел Барозу #ранобудните студенти #Борис Цветков #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници