Условна присъда за Феим Чаушев, престъплението му било инцидентно

Условна присъда за Феим Чаушев, престъплението му било инцидентно
На 8 март 2011 г. Чаушев бе задържан заедно с Ивайло Геков. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Софийският градски съд постанови условна присъда за бившия заместник-външен министър Феим Чаушев, съобщава „Правен свят“.

Престъплението, в което е обвинен Феим Чаушев е инцидентна проява, до този момент той е имал чисто съдебно минало. Присъдата от три години и шест месеца затвор, наложена от Софийския районен съд е прекалено тежка, съдът не е съобразил напредналата възраст на Чаушев и разкаянието му за постъпката. Това се казва в мотивите на Софийския градски съд към решението си, с което изменя наказанието на Чаушев от ефективно на две години и шест месеца условно с петгодишен изпитателен срок.

На 8 март 2011 г. Чаушев бе задържан заедно с Ивайло Геков, като двамата бяха обвинени, че са искали 25 000 евро от турския бизнесмен Фейзи Илханлъ, за да му съдействат да си върне откраднат пред хотел в София автомобил БМВ Х6.

На 20 януари 2012 г. Софийският районен съд призна двамата за виновни и ги осъди по на три години и шест месеца затвор. Пред първата инстанция Чаушев отричаше да е участвал в престъплението.

През септември т.г., когато делото тръгна в Софийския градски съд, бившият заместник-външен министър вече се бе отказал да пледира "невинен", а настояваше за условна присъда. И именно тогава Чаушев заяви пред съда, че случаят с автомобила бил инцидент, че друг път такова нещо не е правил.

#Феим Чаушев #Софийски градски съд #СГС #Софийския районен съд #Ивайло Геков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници