"Южен поток" отдалечава България от ЕС, твърди Кунева

"Южен поток" отдалечава България от ЕС, твърди Кунева
A A+ A++ A

Проектът "Южен поток" е още една крачка на отдалечаване на България от ЕС. Това заяви лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева по повод проекта "Южен поток".

Загрижени сме, че правителството стартира проект, с който държавата ни ще бъде в нарушение на европейското законодателство, коментира Кунева на брифинг в неделя.

По думите й не е ясно как се гарантирани интересите на "Булгартрансгаз" и изплащането на дивиденти в полза на бюджета. Притеснително, според нея е, че държавата приема руско финансиране, не е ясно договорена ли е клауза, доставящ или плащащ, както и защо за обществото договорът остава недостъпен.

"Настояваме за яснота при обществените поръчки, защото те са обявени само в рамките на две седмици, което по никакви критерии не издържа проверката на добрите практик.", каза още Меглена Кунева.

"Ние всъщност правим всичко възможно за да кажем, че в България съществува единствено и само подкрепа на руски интереси. По тази тръба трябва да тече газ. Вместо газ, по тази тръба ще тече зависимост. Ние сме сигурни, че договорът не го е виждал никой. Вчера българският президент каза, че и той не е виждал договора, че такъв договор на практика няма. Това вероятно е инвестиционно намерение. Твърде много прилича на "Белене". "Южен поток" има поне девет повода на загриженост от страна на българското общество, 100% неяснота и единствено и само твърдения през медиите, че това е един изумителен успех и страшно изгодно за България. По тръбата ще тече руска политика, т.е. политика на една руска компания, а няма да тече газ.", завърши Кунева.

#"Южен поток" #Движение "България на гражданите" #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници