Читалищата готови да приемат децата на бежанците, ако има средства

Читалищата готови да приемат децата на бежанците, ако има средства
Тези деца, които са, да ги наречем имигранти, трябва да ги приемем и да ги обучаваме", заяви председателят на Съюза на народните читалища. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ако се намерят средства, читалищата могат да се включат при обучаването на български език на децата на тези имигранти или бежанци, които ще останат легално в България“, заяви председателят на Съюза на народните читалища, Николай Дойнов.

Дойнов отбеляза, че е поставил някои от тези проблеми, свързани с образованието и интеграцията, на среща с председателя на Представителството на Европейската комисия в България, Огнян Златев.

Дойнов смята, че властите трябва да вземат мерки за това, което се случва.

„Аз, като председател на съюза, съм доста ограничен, но като личност, мога да предложа, първо, да се извърши анализ на проблемите. Да се види социалната гарнитура, която се е стоварила тук, и да кажем: имаме толкова бежанци, толкова емигранти, нямаме толкова финанси. След това - да се види какво трябва да се направи“, заяви Николай Дойнов, цитира „Фокус“.

„Тези деца, които са, да ги наречем имигранти, трябва да ги приемем и да ги обучаваме. Да се намерят отнякъде средства, и ако трябва, ще активираме читалищата да се заемат с тази задача. Да ги приберат, защото така оставени, става нещо много лошо, става нещо много опасно. Ако трябва, читалищата ще поемат обучението на децата на имигрантите, стига да ни се предоставят средства за това. Ще ги обучаваме, ще работим с тях“, коментира председателят на Съюза на народните читалища.

#Сирия #България #бежанци #читалища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници