Бареков иска учителските заплати да скочат с 30 %

Бареков иска учителските заплати да скочат с 30 %
Бареков иска заплатите на учителите да скочат с 30%. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Един милион таблети да бъдат раздадени на учениците от 1 до 12 клас в следващите две-три години, заплатите на учителите да се вдигнат с 30 процента, директорите да са с мандат, а делегираните бюджети да отпаднат.

Това са част от предложенията, които бяха направени по време на кръглата маса в Пловдив w petyk на тема "Образование, култура и нравственост". Неин организатор беше движението на Бареков "България без цензура", съобщи "24 часа".

"Парите могат дойдат от субсидиите на политическите партии, които ще отнемем, след като спечелим изборите", заяви Бареков.

Другите приоритети на партията му ще бъдат окрупняване на университетите и откриване на филиали в Северозападна България, Родопите и Странджа, за да се запази младото население. В тези западнали райони според Бареков трябва да се построят високотехнологични паркове - силиконови долини, с работни места и данъчни облекчения.

"В следващите 20 г. ни са нужни позитивни герои и авторитети, на които подрастващите да подражават. Ако това не се случи, ще останем със сегашните модели - силиконки, пожарникари и необразовани хора с власт", смята Бареков.

#Николай Бареков #България без цензура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници