Коледни добавки - само за най-бедните пенсионери, каза Адемов

Коледни добавки - само за най-бедните пенсионери, каза Адемов
„Дългоочакваната, жадувана през последните 4 години коледна надбавка сме на път да се опитаме да я реализираме“, каза Адемов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Нашето желание като управляващи е да се опитаме да дадем коледни надбавки на всички пенсионери. Но понеже това не е възможно предвид тежката ситуация с бюджета, това, което мислим, че е редно да се направи, е да подпомогнем пенсионерите с размер на пенсията под линията на бедност”, заяви министърът на труда и социалната политика, Хасан Адемов.

„Дългоочакваната, жадувана през последните 4 години коледна надбавка сме на път да се опитаме да я реализираме“, каза още той.

Адемов посочи, че има няколко варианта за начина, по който ще се даде коледната надбавка.

„Даваме възможност на министъра на финансите, заедно с колегите от НОИ да изберат един от възможните варианти. Най-разумно е коледната надбавка, ако я има, да бъде унифицирана, т.е. да бъде в един размер, а не диференцирана. Защото няма условие, при което коледната надбавка да зависи от осигурителния принос“, обясни социалният министър.

„Става въпрос за преизпълнение на бюджета, ако такова има, и за реализирани икономии, за да можем да удовлетворим един милион пенсионери, ако намерим този финансов ресурс“, отбеляза Адемов.

„В края на годината има много сектори, които имат нужда от допълнително финансиране и това се дължи на недостатъчно разумното планиране на бюджета за тази година. Не е лесно на министъра на финансите, не е лесно на всички ведомства”, каза още министър Адемов.

#Хасан Адемов #коледни добавки #пенсионери #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници