Правителството няма позиция по студентските протести, заяви Златанова

Правителството няма позиция по студентските протести, заяви Златанова
„Правителството би имало позиция, ако студентите протестираха примерно срещу лошото качество на висшето образование", посочи министър Златанова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството няма позиция по протеста на студентите, заяви вицепремиерът и министър на правосъдието, Зинаида Златанова.

Златанова посочи, че причината за това е, че студентите поставят едни чисто политически искания, които съвпадат с исканията на други протестиращи граждани.

„Правителството би имало позиция, ако студентите протестираха примерно срещу лошото качество на висшето образование; ако протестираха срещу примерно липсата на достатъчно средства в техните университети“, каза Златанова.

„Тогава правителството би могло да отговори, да помисли или да влезе в преговори, защото в момента се изработва новата програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, която ще налее един милиард лева в следващите 7 години в българското образование и наука“, коментира правосъдния министър.

„Очевидно това не е първа точка от дневния ред на протестиращите студенти и не ги вълнува в такава степен, в каквато ги вълнува оставката на правителството. Младите хора е добре да имат гражданска позиция. Друг е въпросът, че мястото на политическите партии не е в университетите”, отбеляза Златанова.

Във връзка с мораториума за продажбата на земя на чужденци тя заяви, че няма да изпълни решението на парламента, защото чисто юридически това означава то да наруши Конституцията на Република България и основни договори от първичното право на Европейския съюз, което има върховенство пред българското право.

#Зинаида Златанова #протест #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници