Пловдивският университет не е изразил позиция за протестите

Пловдивският университет не е изразил позиция за протестите
Академичният съвет на ПУ "Паисий Хилендарски" не е заседавал заради протестите. Снимка: www.aspekti.info
A A+ A++ A

Академичният съвет на ПУ "Паисий Хилендарски" не е заседавал заради протестите и не е изразявал позиция за тях, съобщиха от университета, предаде БГНЕС.

Във връзка с тиражираната в някои медии информация, че Академичният съвет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" е заседавал заради протестите, ректорът проф. д-р Запрян Козлуджов заяви, че това не отговаря на истината.

Академичният съвет не е изразявал и позиция по отношение на студентските протести. Последното заседание на АС на ПУ бе на 14 октомври, следващото е насрочено за 18 ноември. Ръководството на висшето училище няма основание да свиква извънредно заседание дотогава, защото няма основание за това, каза още ректорът .

Проф. Козлуджов потвърди, че е наясно с действията на студентите. В блокираната 5-а аудитория на Ректората. Стана ясно, че за да продължат учебните им занятия, ръководството ще предостави други учебни зали.

"Разбирам, че студентите така изразяват своята гражданска позиция", каза още проф. Козлуджов. Според него окупацията на сгради на висши училища няма да реши проблемите в страната.

#университет #зали #занятия #училища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници