Домоуправителите отказват да събират пари за парно

Домоуправителите отказват да събират пари за парно
Домоуправителите няма да преследват некоректните платци на „Топлофикация“, заявиха от Националната асоциация на домоуправителите. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Домоуправителите не искат да се нагърбват със задачата да „преследват“ хората, които не са платили сметките си за парно.

Домоуправителите няма да преследват некоректните платци на „Топлофикация“, стана ясно по време на пресконференция в „София прес“, на която представители на Националната асоциация на домоуправителите поясниха, че по закон те нямат такива права.

Отговорът им идва по повод изказвания от страна на ръководството на „Топлофикация“ домоуправителите да търсят парите, дължими към дружеството.

„Домоуправителите нямат законови правомощия да събират вземанията на „Топлофикация“ или други комунални доставчици“, заяви Георги Славов от Националната асоциация на домоуправителите.

Той поясни, че до този момент от дружеството не са разговаряли с тях по този въпрос, на практика не са ясни техните мотиви и цели.

Представителите на домоуправителите коментираха и ситуацията със снегопочистването в столицата.

Те припомниха, че съгласно наредбата на Столична община глобата за непочистени площи е от 150 до 500 лв. за физическите лица и от 700 до 2000 лв. за юридическите лица.

„Освен това от Инспектората гонят предимно търговските обекти, тъй като нямат ресурси да се занимават с всички собственици на апартаменти, а и при търговските обекти събираемостта на глобите е по-голяма“, поясни председателят на асоциацията Мартин Димитров.

Домоуправителят ръководи почистването на тротоара, двора и на прилежащите площи. В тази връзка Димитров поиска и да се създаде по-опростена процедура за определяне на прилежащите площи.

#домоуправители #парно #„Топлофикация“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници