Ректорският съвет на СУ заседава извънредно, заради окупацията

Ректорският съвет на СУ заседава извънредно, заради окупацията
Заради безсрочната окупация на сградата на Софийския университет "Св. Климент Охридски", ще има заседание на Ректорския съвет. Снимка: mediacafe.bg
A A+ A++ A

Заради безсрочната окупация на сградата на Софийския университет "Св. Климент Охридски", ще има заседание на Ректорския съвет, съобщи БТА, цитирайки ректорът на висшето училище проф. Иван Илчев. Той не уточни кога ще започне срещата.

От петък вечер цялата сграда на университета е окупирана от студенти, нарекли се "Ранобудните студенти". При строг режим студентите пускаха само хората коит имаха изпит, а медии и преподаватели не бяха допуснати.

"Вярвам, че преподавателите и студентите ни подкрепят, исканията ни са справедливи" , заяви един от пренощувалите в Ректората, който обяви проявата като "лекция по гражданско образование".

Студентите искат незабавна оставка на 42-то Народно събрание и възможно най-бързо свикване на предсрочни парламентарни избори. Те заявиха, че от понеделник, 28 октомври, няма да има учебни занятия в Софийския университет заради окупацията.

#Съвет #студенти #оставка #окупация #преподаватели #университет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници