Досъдебно производство за продажбата на малката Мария в Гърция

Досъдебно производство за продажбата на малката Мария в Гърция
В ромския квартал на град Николаево настана истинска паника, след като стана ясно, че снимките на русото момиченце от Гърция е най-вероятно детето на Сашка и Атанас Русев от техния квартал. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Районната прокуратура в Казанлък е образувала досъдебно производство за престъпление по чл. 182"б", ал.1 от НК срещу С.Ж.Р за това, че на неустановена дата през 2009 година е дала съгласие за продажба на детето си в чужбина - Гърция. Става въпрос за малката Мария, чиято съдба трогна целия свят.

Досъдебното производство е образувано след извършена проверка във връзка с установеното в Гърция дете от женски пол със собствено име - Мария, съобщиха от районната прокуратура.

По делото е назначена ДНК експертиза, разпитани са свидетели, изискани са справки за задгранични пътувания. Разследването по делото е възложено на следовател от ОСлО при ОП – Стара Загора, предаде БГНЕС.

В ромския квартал на град Николаево настана истинска паника, след като стана ясно, че снимките на русото момиченце от Гърция е най-вероятно детето на Сашка и Атанас Русев от техния квартал. Едно от децата на семейство Русеви разказа, че когато майката е видяла снимката на Мария по телевизията се разплакала и казала, "това е нашата Мария". Семейството има между седем и десет деца, като те самите не знаят колко точно са. Пет от тях са албиноси, които имат видима прилика с Мария от Гърция.

Семейството живее изключително бедно в една стая. Братът на Мария – Исус разказа, че майка му казала, че когато са били в Гърция, не са имали пари с какво да се приберат и затова оставили Мария. Според единия от съседите, тя споделила, че е получила 500 лева за това. Но според други, не е вземала пари за детето. Съсед на семейство Русеви призна, че хората от ромски произход са принудени да продават децата си, защото са гладни. Те виждат, че други техни събратя по нелека съдба са принудени да прибягват до това и следват техния пример.

 

#Районната прокуратура #Казанлък #Мария #Гърция #Николаево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници