Издирван бандит се предаде в полицията, от там го пуснаха

Издирван бандит се предаде в полицията, от там го пуснаха
Борчев се появил с адвоката си и заявил, че идва, защото едва сега разбрал, че го издирват, съобщиха от пернишката полиция.
A A+ A++ A

Известният пернишки автокрадец Васил Борчев-Борчо, който от 4 години е в неизвестност и е обявен за издирване, се предаде сам в полицията, но полицаите го освободили да се отиде, съобщава zaPernik.com.

Борчев се появил с адвоката си и заявил, че идва, защото едва сега разбрал, че го издирват, съобщиха от пернишката полиция.

Оказало се обаче, че вече няма правни основания нито за издирването му, нито за ареста му. След като дал показания, автокрадецът бил пуснат на свобода.

За последно името на Борчо нашумя тази година, когато бе заподозрян, че е откраднал джипа на депутата от БСП Кирил Добрев. През февруари т. г. стана ясно, че полицията не е успяла да събере достатъчно доказателства, че именно той е извършителят.

„В момента разследването за кражбата е прекратено“, съобщиха от полицията в Перник.

Борчо бе обвинен като ръководител на група заедно с перничанина Валери Ненов и бившият граничен полицай от ГКПП Златарево Камен Александров. Според прокуратурата тримата са прекарвали автомобили в Македония от октомври 2001 г. до юли 2002 г. Именно покрай това дело излязаха подробности и за кражбата на депутатския джип „Митсубиши Паджеро“. Според прокуратурата от продажбата на колата в Македония Борчо трябвало да получи 6000 евро. Той убедил Ненов да прекара паджерото срещу 700 лв., полицаят трябвало да помага.

750 евро били платени на граничния полицай, за да не прави спънки на бариерата. Той трябвало да въведе в автоматизираната информационна система, че Ненов е напуснал страната като пешеходец, а не като шофьор и да не регистрира автомобила.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници