Мигрантите не са бреме за приемащите страни, твърди ЕК

Мигрантите не са бреме за приемащите страни, твърди ЕК
Повечето страни от Европейския съюз мигрантите от други държави-членки използват социални облаги не по-интензивно от гражданите на приемащата страна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мигрантите не са бреме за социалноосигурителните системи на приемащите страни, се казва в доклад на Европейската комисия за влиянието на миграцията върху социалното осигуряване в Европейския съюз.

В доклада се опровергават твърденията, че мигрантите се възползват от социалните системи на държавите, в които пребивават.

Повечето страни от Европейския съюз мигрантите от други държави-членки използват социални облаги не по-интензивно от гражданите на приемащата страна. В повечето обхванати от него страни има по-малка вероятност мигрантите да получават обезщетения за инвалидност или безработица.

Процентът на мигрантите от Европейския съюз във Великобритания сред неработещите е далеч по-нисък – 30% в сравнение с местното незаето население 43%. Делът на икономически неактивните мигранти от ЕС във Великобритания остава на непроменен и през 2012 г. спрямо 2011 г., а именно 1.2 %.

Работниците от други държави-членки не само във Великобритания, но и в ЕС като цяло плащат повече данъци и социални осигуровки отколкото те получават под формата на облаги и услуги, тъй като тенденцията е те да са по-млади и по-активни икономически отколкото работната сила на приемащата държава.

#Европейската комисия #Европейския съюз #мигранти #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници